„Ja verujem u sebe!
Ja mogu!
Ja sam posebna!
Ja sam hrabra!
...“

Ovo su uvodne reči u pesmu „Molim se za tebe“, umetnice Maje Louis, posvećene ženama sa iskustvom nasilja.

„Pesma “Molim se za tebe” govori o nasilju nad ženama bilo koje vrste. Na poslu, u porodici, u školi. Mentalno i fizičko zlostavljanje, manipulacija, mobing. Želim u saradnji sa Autonomnim ženskim centrom da probudim svest devojčicama, devojkama i ženama da imaju kome da se obrate i da ne moraju da čekaju da se nešto desi da bi bile shvaćene ozbiljno.

Na kraju spota se pojavljuje poruka ‘Nisi Sama!’ i broj AŽC 0800-100-007 gde možeš da se javiš već kada sumnjaš u svoj sud i kada ti je poljuljano samopouzdanje – izjavila je Maja.

– Saradnja sa Majom Louis još jednom potvrđuje važnost ženskih savezništava i solidarnosti u borbi za dostojanstven život žena bez nasilja. Ispred Autonomnog ženskog centra zahvaljujemo se Maji na poverenju koje nam je ukazala i nadamo se da će poruka ’Nisi sama!’ doći do svih žena kojima je potrebna – do onih koje preispituje odnose u kojima se nalaze, kao i do onih koje su izložene nasilju i potrebna im je podrška. Naš SOS telefon dostupan je svakog radnog dana od 10h do 20h, poziv je besplatan iz svih mreža, a razgovor je poverljiv i može ostati anoniman ukoliko žena to želi – izjavila je predstavnica Autonomnog ženskog centra, Sanja Pavlović.