opensU okviru četvrtog Nacionalnog fandrejzing kongresa u organizaciji OPENS FundCon 2021, Autonomni ženski centar i agencija No Agency održale su predavanje na temu „U pravo vreme, na pravom mestu“ gde su podelile iskustvo kampanje postavljanja SOS broja telefona za žene sa iskustvom nasilja u unutrašnji deo higijenskih uložaka za žene.

OPENS FundCon 2021 – Autostoperski vodič kroz fandrejzing održan je u periodu od 28. do 30. septembra 2021. godine, u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru. Kongresu je prisustvovalo 60 mladih iz čitave zemlje koji su učili i slušali predavanja iz oblasti fandrejzinga, marketinga i ljudskih resursa.

Sanja Pavlović ispred AŽC-a i Svetlana Ćopić, ispred No Agency, predstavile su kampanju postavljanja broja SOS telefona za žene sa iskustvom nasilja u unutrašnjost higijenskih uložaka za žene, kao primer dobre prakse kampanje koja na pravi način ciljano dopire do onih kojima je namenjena.

U nastavku možete pogledati snimljeno izlaganje Svetlane Ćopić, inicijatorke ove ideje.

Osnovni cilj Kongresa bio je stvaranje prostora za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju njihove održivosti. Ono što ovaj kongres izdvaja od puke prilike za umrežavanjem ili lobiranjem za sredstva donatora jeste to što pruža priliku da se nauče praktične strategije koje će doprineti efikasnijem delovanju odnosno poslovanju organizacija civilnog društva u svakodnevnim aktivnostima, a posebno pri prikupljanju sredstava za programe koje sprovode, kreiranju marketinških strategija i menadžmentu ljudskih resursa.