prEUgovor

Koalicija organizacija civilnog društva „prEUgovor“
Vas poziva na konferenciju:
PREDSTAVLJANJE NEZAVISNOG IZVESTAJA O NAPRETKU SRBIJE
U POGLAVLJIMA 23 I 24 PREGOVORA SA EU
Vreme: 14. novembar 2014. godine, sa početkom u 11 časova
Mesto: Medija centar, Terazije 3 (prvi sprat, velika sala), Beograd

Koalicija „prEUgovor“ će 14. novembra u 11 sati na konferenciji u Medija centru predstaviti nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u u oblastima pravosuđa i osnovnih ljudskih prava (poglavlje 23) i slobode, bezbednost i pravde (poglavlje 24).

Pored pregleda stanja u ključnim poglavljima pregovora sa EU, na skupu će biti predložene i preporuke Vladi Srbije za efikasnije sprovođenje neophodnih reformi i efektivnije uključenje civilnog društva u proces pregovora sa EU. Posebna pažnja će biti posvećena analizi odgovora državnih organa na vanrednu situaciju uzrokovanu poplavama u maju.

Zbog kapaciteta sale molimo Vas da prijavite učešće na skupu mejlom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Koalicija „prEUgovor” je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa akcentom na poglavljima 23 i 24. Misija „prEUgovora” je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije. Koaliciju čine: Akcija protiv trgovine ljudima - Astra, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Izradu izveštaja i organizaciju konferencije podržala je TACSO kancelarija u Srbiji, projekat koji sprovodi SIPU International i partnerski konzorcijum. Ovaj projekat finansira Evropska unija.