Koalicija prEUgovor će predstaviti najnoviji nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pravosuđa i osnovnih ljudskih prava (Poglavlje 23) i pravde, slobode i bezbednosti (Poglavlje 24) na konferenciji u Medija centru u petak, 20. maja s početkom u 11:30 časova.

preugovor 20052016

Pored ključnih preporuka za napredak u poglavljima 23 i 24 pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, posebno će biti analizirano šta “slučaj Savamala” govori o stanju vladavine prava, koliko je (ne)transparentno finansirana izborna kampanja, kao i rodna ravnopravnost u okviru Poglavlja 23. Na skupu će biti predstavljene i istraživačke priče koje su nastale u okviru projekta koalicije prEUgovor.

Ispred koalicije prEUgovor na konferenciji će govoriti:

  • Predrag Petrović, Beogradski centar za bezbednosnu politiku;
  • Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija;
  • Tanja Ignjatović, Autonomni ženski centar;
  • Ivana Jeremić, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije;
  • Milan Aleksić, Centar za primenjene evropske studije;

Moderatorka: Sonja Stojanović Gajić, Beogradski centar za bezbednosnu politiku.

Molimo vas da prisustvo skupu potvrdite najkasnije do četvrtka, 19. maja, u 17 časova, mejlom na adresu preugovor@gmail.com ili telefonom na broj 011/3287-226.

Koalicija prEUgovor je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije EU, sa akcentom na poglavljima 23 i 24.  Misija prEUgovora je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Koaliciju prEUgovor čine: ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS). Aktivnosti prEUgovora možete pratiti i na zvaničnoj Fejsbuk stranici i Tviter nalogu.