festival mentalnog zdravljaNovi Sad, 3. septembar  Na onlajn konferenciji pod naslovom „Ka društvu bez seksualnog zlostavljanja – aktuelno stanje i rešenja“, koju su organizovali Institut za javno zdravlje Vojvodine, Društvo psihologa Srbije - podružnica za Južnobački okrug i Pokrajinskim zaštitnikom građana, govorilo je oko 20 izlagačica/ča iz akademske zajednice, stručnjakinja i aktivistkinja iz različitih civilnih i privatnih organizacija, kao i iz medija, na plenarnoj i četiri tematske sesije. Na konferenciji je učestvovala i predstavnica AŽC.

Cilj Konferencije bio je da informiše stručnu javnost o fenomenu seksualnog zlostavljanja, kao i da podstakne razmenu iskustava između stručnjakinja iz različitih oblasti, ka boljem razumevanju ove složene i prisutne pojave, kao i ka promišljanju načina za prevenciju i podršku žrtvama. Konferencija je osmišljena kao deo programa Festivala mentalnog zdravlja.

Na konferenciji je učestvovala Tanja Ignjatović, sa saopštenjem na temu: Rodni aspekti seksualne zloupotrebe – razumevanje pojave kao uslov za promenu društvene svesti i institucionalnog odgovora, u okviru panela Razumeti fenomen seksualnog nasilja.

Program konferencije možete videti OVDE.