Najava seminara -29.jun

29. juna 2007.g. u trajanju od 10 do 15 časova, u Beogradu, u zgradi Doma Narodne Skupštine, Trg Nikole Pašića 13, Program razvoja dobrih praksi u oblasti nasilja u porodici Autonomnog ženskog centra, u okviru Kampanje Saveta Evrope „Zaustavimo nasilje u porodici nad ženama“ i u okviru projekta „Nasilje u porodici – prepreka razvoju“ organizuje Seminar na kome će biti predstavljen austrijski Zakon i model zaštite od nasilja u porodici.

Iskustva desetogodišnje primene modela predstaviće gošće iz Austrije, g-đa Roza Logar, jedna od kreatorki zakona i članica Radne grupe Saveta Evrope zadužene za osmišljavanje i praćenje efekata kampanje i g-đa Silvija Taler, sudija i savetnica u Ministarstvu pravde Austrije, u Direktoratu za krivično zakonodavstvo (njihove kratke biografije nalaze se u prilogu dopisa). O domaćim iskustvima izvestiće g-đa Zorana Delibašić, sudija Okružnog suda grada Beograda i Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra. Učesnici/e seminara biće stručnjaci iz svih relevantnih službi.

Pogledajte CV Rose Logar I Silvije Taler…

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete seminaru kontaktirajte nas putem tel: 011/2656-178 ili elektronskim putem na adresu: dobre_prakse@azc.org.rs">dobre_prakse@azc.org.rs