Stalna konferencija gradova i opština organizovala je prezentaciju i svečanu dodelu “Nagrada za primere nabolje prakse u lokalnoj samoupravi” u sredu, 27. juna 2007. godine u hotelu Interkontinental u Beogradu. Ova svečana dodela nagrada je organizovana u okviru programa «Jačanje kapaciteta lokalnih vlasti».  

Gradska opština Lazarevac je osvojila drugo mesto u kategoriji Borba protiv socijalne isključenosti za projekat “Povežimo zajednicu ”, koji realizuje u partnerstvu sa Gradskim centrom za socijalni rad – Odeljenje Lazarevac i Autonomnim ženskim centrom. Dve ključne aktivnosti koje su doprinele povezivanju profesionalaca u zajednici:

  • Osnivanje mobilnog tima dostupnog 24 sata sedam dana u nedelji, čime je GCSR Odeljenje u Lazarevcu postalo dostupno policiji, zdravstvenim službama i gradjanima Lazarevca za interevencije u svim hitnim slučajevima
  • Organizovanje redovnih mesečnih “konferencija slučaja” za multidisciplinarno planiranje mera zaštite od nasilja u porodici.
 
Gradska opština Lazarevac je uzela aktivnog učešća u finansiranju ovog projekta, radi njegove održivosti, kao i u povezivanju relevantnih institucija, radi podsticanja sveobuhvatnog pristupa u izgradnji modela koordiniranja službi u zajednici.